Urologie functionala si Neuro-Urologie

Urologia funcțională este o subspecialitate din cadrul Urologiei care se adresează afecțiunilor benigne care au ca rezultat disfuncția tractului genito-urinar inferior.

Tulburările funcționale ale vezicii urinare si ale sfincterelor ei,  incontinența urinara, retenție urinară, vezică hiperactivă, durerile pelvine, infecții urinare, urinari nocturne au întotdeauna un impact asupra calității vieții.

De aceeasi arie de simptome se ocupa si Neuro-Urologia si Uro-Ginecologia.

Cum interpretam simptomele, semnele, ce investigații recomandam, in așa fel incit sa oferim un răspuns modulat, de la conservator la chirurgical, ca sa restabilim echilibrul vezicii si sfincterelor, reprezintă scopul acestor specialități medicale.

Urologia funcționala si Neuro-Urologia, se ocupa, de asemenea, de tratarea pacienților care au disfuncții ale vezicii urinare legate de tulburări neurologice, cum ar fi leziunile măduvei spinării și scleroza multiplă.

Reabilitarea micțiunii in aceste cazuri poate implica colaborarea mai multor specialități medicale, urologie, ginecologie, neurologie, reabilitare medicala, medicului de familie revenindu-i un rol central in aceasta colaborare.

Inscrie-te acum in asociație, si in calitate de membru si de profesionist sau medic specialist, vei primi invitații la webinariile si simpozioanele noastre cit si newsletter despre metode tratament si cazuri clinice discutate.